tisdag 22 februari 2011

Kristinedalaskolan föreläser på "IT för pedagoger"

För andra gången arrangerar Kungälv och Stenungsund en IT-mässa.  Sist var det Kungälv som var värd  och nu hålls mässan på Nösnäsgymnasiet den 7 mars. Hans Renman, som är versamhetsansvarig för Tänk Om är inbjuden och kommer att hålla en inledande föreläsning som ska inspirera och motivera nödvändigheten av en förändrad skola.

Kristinedalskolan är representerade med två seminareier, "Bett 2011" och  "Talar du film?"

I januari var vi  sexton pedagoger och rektorer från Stenungsunds kommun som åkte till London för att besöka Bettmässan. Av dessa kom sex från vår skola. Att vara en såpass stor grupp som fortbildar sig samtidigt ser vi som en stor vinst. Tillsammans kan vi reflektera och dela erfarenheter, men inte minst driva skolutveckling gemensamt. Tina Tegnér som jobbar som lärare och Mediepedagog på Kristinedalskolan kommer under sin presentation ge en personlig spaning på Bettmässan och visa exempel på hur hennes upplevelser från Bett har fått en direkt inverkan på undervisningen med eleverna.

Ur Simon Gunnarssons film som dokumenterar projektet.


Kristinedalskolan som är en av Filminstitutets Partnerskolor, genomförde under hösten 2009 ett projekt kallat Textbetraktelser Ansvarig för projektet, som är ett läsförståelseprojekt,  är Marianne Ekström och Maria Bodén. I sin mellanstadieklass har de arbetat strukturerat och målmedvetet med film och det vidgade textbegreppet. Maria och Marianne ger i sitt seminarie en  konkret metod som du själv kan pröva i din verksamhet. Maria och Marianne deltog nu senast under Skolbiodagen i Göteborg och deras seminarie har också blivit uppmärksammat och uppskattat på Novemberfredag i Trollhättan och på  BUFF, Barn- och Ungdomsfilmfestivalen i Malmö. 

3 kommentarer:

Christina Löfving sa...

Helena Jungerby-Larsson från Kristinedalskolan kommer prata om "Att skriva sig till läsning med hjälp av webben" tillsammans med sina kollegor från andra skolor. Också ett hett tips!

Johi sa...

...och Bengt Feimanis kommer att berätta om sin spännande plott i PimLab!

Tina sa...

Bra! Det här inlägget behöver helt klart kompletteras. Nu blev det lite akivitet på bloggen i alla fall. Kanske kan vi få igång fler inlägg som ju var tanken då våra iT-ansvariga initierade en gemensam skolblogg.
Kul om vi också blir många på IT-mässan.